[pic=76_1286134171.JPG]Kurt Van Leemput VC-Herentals: 'Zonder ons te willen verschuilen achter verschillende excuses mogen we met een gerust hart vertellen dat rood-wit 2 kostbare punten verloor dankzij enkele zeer merkwaardige beslissingen van 'hogerhand'. Na 5 minuten werd al snel duidelijk dat de bezoekers tegen een overmacht zouden opboksen. Wanneer de lokale aanvaller twee meter buiten het strafschopgebied valt (waar trouwens van een fout geen sprake was), wees de jonge ref prompt naar de stip. Van Dun bracht de thuisploeg dus al zeer vroeg op voorsprong al hield De Booij de elfmeter bijna uit doel. Bovendien kreeg Verwimp nog een belachelijke gele kaart aangesmeerd waardoor hij de wedstrijd tegen Balen zal missen. Herentals neemt het commande stevig in handen en is gevaarlijk via Heylen die een vrije trap door een goed keepende Sels in corner zag belanden. Even later probeerde Heylen het vanop afstand, zijn schicht werd door Sels met twee vuisten net onder de deklat onderuit gehaald. Ook Hassounfi waagde zijn kans maar zijn plaatsbal werd uit de kruising geranseld. Kende de ref al een erg merkwaardige strafschop toe, vroeg in de wedstrijd dan was de volgende beslissing zowaar nog merkwaardiger. Een vrije trap van Heylen werd met het hoofd in doel verlengd terwijl er twee lokale verdedigers aan beide doelpalen stonden. Tot eenieders verbazing ging de vlag van de lijnrechter in de hoogte voor buitenspel…en werd het doelpunt dus afgekeurd. Je mag wel stellen dat hier een serieus loopje met de elementaire voetbalregels werd genomen. Gelukkig zorgde Pauwels kort nadien voor gerechtigdheid door de gelijkmaker van kortbij te scoren. In de slotseconden kwam rood-wit nog bijna op voorsprong na twee schitterende acties. Eerst verlengde Benijts een vrije trap van Heylen op de lat en in nauwelijks een halve minuut later moest doelman Sels alles uit de kast halen om een schitterende actie van Pauwels in corner te duwen. Herentals sloot op die manier de eerste helft af met een 1-1 tussenstand terwijl het altijd 0-2 had moeten staan.[b]Afwerking sputtert, veel kansen[/b]De tweede helft was minder oogstrelend en Herentals had meer moeite om de lokale verdediging te ontwrichten. Benijts waagde een poging vanop afstand maar zijn schot ging rakelings naast. Twintig minuten voor affluiten duwden de bezoekers nog even door. Een mooie combinatie vertrok bij Wouters die een millimetervoorzet verstuurde naar Benijts maar alweer Sels was goed bij de pinken. Ook op een kopbal van Verbert even later wist de doelman wel raad. Tien minuten voor affluiten kreeg rood-wit dé ultieme kans om de drie punten naar Herentals mee te nemen. Hassounfi besloot eerst binnenkant paal en in tweede instantie pal op de keeper. Wanneer een minuutje later ook Verbert op Sels besloot wist iedereen dat de winst er vandaag niet meer zou inzitten. De partij eindigde dan ook op 1-1.[b]Conclusie : zo snel mogelijk zekerheid over de eindronde verwerven[/b]Herentals voetbalde in de eerste helft goed tot zeer goed. Het ligt ook niet in onze aard om het leidende trio te bekritiseren, maar de beslissingen in de eerste helft hebben meer dan duidelijk het verdere wedstrijdverloop bepaald. De tweede helft was van een minder niveau maar de ultieme scoringskans wringen we jammer genoeg zelf de nek om. Antonia won haar wedstrijd waardoor je stilaan wordt geconfronteerd dat de kampioen zal gekend zijn. Nu is het aan Herentals om zo snel mogelijk zekerheid over de eindronde te verwerven. Volgende week wacht de eerste van vier thuiswedstrijden tegen rechtstreeks concurrent Balen.[b]VC Herentals speelde met[/b]: De Booij Niel, Wouters Thomas, Van Peer Nick, Van Ende Dimitri, Verwimp Stef, Bertels Jurgen, Benijts Kristof, Verbert Jonas, Hassounfi Brahim, Heylen Gerd, Pauwels Simon.Bank: Maes Jens, Luyckx Lars, D’Huyvetter Timo, Janssens BramVervangingen: 83e Janssens Bram voor Van Ende DimitriGele kaarten: Thomas Wouters, Stef Verwimp, Kristof BenijtsDoelpunten: 5e Van Dun Roel 1 – 0 (penalty); 40e Pauwels Simon 1 - 1.[i]Kurt & Wendy Van Leemput/ VC / ThalsFM Nnieuws foto archief.[/i]